fbpx

(U)hyggelig efterårsferie: GYS I GRAVHØJEN på Vikingemuseet Ladby

Efterårsferie 2021
Køb din billet til turen

De døde vikinger går igen på Vikingemuseet Ladby. Rundt om Ladbykongens gravhøj lå flere vikinger begravet. Nu er de atter stået op af graven og klar til at fortælle om grufulde skæbner, mystisk trolddom og mægtige konger. 

I skolernes efterårsferie byder Vikingemuseet Ladby for andet år i træk på en anderledes museumsoplevelse med spøgelsesture for børnefamilier. ”Sidste år måtte mange familier gå forgæves for at komme på spøgelsestur på Vikingemuseet, da turene blev udsolgt på kort tid. Så i år  inviterer vi atter familierne med på (u)hyggelig dramatiserede rundvisninger, hvor vi møder nye spøgelser af vikinger, der blev begravet for 1000 år siden ved Kerteminde Fjord”, fortæller Museumsinspektør Ane Damgaard Jepsen.

”I trygt selskab med en arkæolog-guide kommer vi rundt til hemmelighedsfulde og mørke kroge på Vikingemuseet. Her står vi ansigt til ansigt med døde vikinger som alle har en saftig historie at berette blandt trælle, konger, vølver og husfruer”, fortæller Ane Damgaard Jepsen og opfordrer også de familier. som let bliver skræmte, til at være med. ”På sidste års spøgelsestur hørte vi lige så mange grin som gys fra de deltagende familier, og jeg kan godt love, at det ikke bliver mindre spændende i år”, fortæller Ane Damgaard Jepsen med et smil.

Det er dog ikke kun for underholdningens skyld. at museet lader vikingerne gå igen på museet. ”Det allerbedste ved spøgelsesturene er at vi virkelig kan høre. at ung som gammel får en stor oplevelse med hjem og virkelig får noget at tale om, også skader det jo heller ikke, at vikingetiden var en meget drabelig periode, så vi løber ikke tør for nye spøgelser eller bloddryppende historier de første mange år”, uddyber Ane Damgaard Jepsen.

Spøgelsesturene anbefales til familier med børn i aldersgruppen 6 – 12 år i følge med voksne. Der afholdes to ture dagligt kl. 11.00 – 12.00 og 13.00 – 14.00 alle hverdage i skolernes efterårsferie fra den 18. – 22. oktober. Turene varer godt 60 minutter, og foregår både indendørs og udendørs på Vikingemuseet.

Adgang til turen er afhængig af turbillet, som kan købes på Vikingemuseets webshop til 40 kr. Er der ledige billetter til turene, er det også muligt at købe billetter i museets billetsalg på dagen. Børn og unger under 18 år har derudover gratis entre, men voksne gæster skal både købe turbillet og gyldig entrébillet.