fbpx

Klædt på til kamp og kødgryder

Afholdt

Besøg Vikingemuseet Ladby i vinterferien og find ud af hvordan vikingerne virkelig så ud. Vikingernes våben, tøj og accessories fortæller nemlig overraskende historier om kongernes, krigernes, kvindernes og trællenes liv for 1000 år siden. Gik alle krigere med ringbrynje, hjelm og langt hår? Var alle kvinder blodtørstige skjoldmøer med lange fletninger? Og var vikingekongerne pelsklædte, ubarberede og uvaskede? Og blev pjalteklædte trælle lænket og pisket? 
Sammen med Vikingemuseets formidlere går vi på opdagelse i aflåste kister med sværd, skjolde, sølvsmykker, perlekæder, tøj, sko og meget mere, og finder ud af hvordan dét man havde på i vikingetiden, kunne fortælle hvem man var, hvor man var fra og hvad man lavede.
Kl. 12.00 – 13.00 Moderundvisning for hele familienKom med på moderundvisning, få fingrene i de lækre vikingesager, prøv kopier af våben og tøj og hør om det nyeste nye i modebilledet for 1000 år siden.
Kl. 13.00 – 15.00 Værksted: Lav din egen nålepude eller slentrebåndVær med i det hyggelige værksted, hvor vi får uldgarn, stof og nål i hænderne og syer miniatureudgaver af vikingetidens puder og fletter flotte farverige bånd.
Kl. 10 – 16.00 Skræp, Gram og Gungner: Gættekonkurrence I vikingetiden var våben så vigtige, at særlige våben fik navne. I den nordiske mytologi optræder derfor sværdene Skræp og Gram og spyddet Gungner. Rundt omkring på museet, ude i landskabet og dybt inde i gravhøjen kan I finde poster og gætte med om vikingernes våben.
Alle aktiviteter på Vikingemuseet i vinterferien er gratis for de besøgende, når entréen er betalt, dog har børn og unge under 18 år gratis entré.