fbpx

Metaldetektordag på Vikingemuseet Ladby

Afholdt

Besøg Vikingemuseet på lørdag d. 1. februar og følg med når museets arkæologer og tilknyttede detektorfolk undersøger området med metaldetektor. Undersøgelsen er første skridt i en række af forskningsmæssige undersøgelser, som har til formål, at udvide museets viden om Ladbykongens nære omverden – helt tæt på hans sidste hvilested.
Området er aldrig før undersøgt på denne måde, og det er derfor helt ny viden, vi håber at søge frem af jorden. Ved hjælp af metaldetektorer håber museet at finde mange spændende genstande, som er tabt, glemt eller gemt ved fjorden i fortiden. Men metalfund er ikke kun interessante i sig selv – de kan føje endnu et kapitel til den store historie om kongemagt, bosættelse og dagligliv i vikingetiden på Østfyn.
Bemærk, at da der er tale om en kontrolleret videnskabelig undersøgelse foretaget af museet, vil det ikke være muligt at deltage i undersøgelsen af området med egen metaldetektor eller låne metaldetektorer på museet, men dagen byder på rig mulighed for at se med, stille spørgsmål og deltage i rundvisning og fortælling om dagens fund. Vel mødt til metaldetektordag!
Kl. 12.00 – 13.00 Temarundvisning i udstillinger og ved Ladbyskibet ved arkæolog Ane Damgaard Jepsen.
Kl. 11.00 – 15.00 Detektorfolkene arbejder i området.
Kl. 14.00 – 15.00 Fortælling om dagens fund ved arkæolog Malene Refshauge Beck.
Der er alm. entré til museet.