fbpx

Påskeferie på Vikingemuseet Ladby – AFLYST

Afholdt

Vikingerne var vilde med frugtbarhed! For de rige betød frugtbarhed held med landbrug, handel og plyndringstogter. For de fattige betød frugtbarhed overlevelse og trivsel for hele familien.
Derfor fandtes der både en kvindelig og mandlig gud for frugtbarhed – søskendeparret Frej og Freja. Det gjaldt om at ære guderne så de skænkede bonden lader fulde af korn og fede køer, handelsmanden masser af sølv og husmoderen stærke og kloge børn og fulde kødgryder. Selv for en konge, som ham der blev begravet i skibsgraven i Ladby for 1000 år siden, har frugtbarhed og rigdom betydet alt. Og sågar i runernes hemmelighedsfulde navne gemmer sig tegn på frugtbarhed, og runerne havde kraft til at give både gode eller dårlige frugtbarhedsvarsler.
Derfor fejrer vi foråret på Vikingemuseet Ladby i hele Påskeferien med aktiviteter for hele familien. Overalt på museet har Frej og Freja gemt sig og mandag, tirsdag og torsdag før Påske inviterer vi på særlige forårsrundvisninger for familier, hvor vi hører mere om den frække Frej og den forførende Freja og hvordan vikingerne købslog med guderne om frugtbarhed og rigdom. Og er du modig, kan man efter rundvisningen blive spået i runer og se, hvad runerne kan fortælle om din fremtid.
Derefter åbner runerister-værkstedet, hvor I kan snitte og skrive sjove (eller frække) beskeder til hinanden på birkebarksbreve og runestave.
Familieaktiviteter 6. 7. og 8. april
Kl. 12.30 – 13.30: Familierundvisning med Runespåning
Kl. 11.00 – 12.30 og 13.30 – 15.00: Runerister-Værkstedet: Vær med til at snitte birkebarkbreve og runestave. For både børn og voksne. Børn under 6 år snitter sammen med deres voksne.
Findejagt for hele familien 4. – 13. april
Kl. 10.00 – 16.00: Leg gemmeleg med frugtbarhedsguderne Frej og Freja. Find Frej og Freja, som gemmer sig overalt på vikingemuseet.
Gættekonkurrence: Skræp, Gram og Gungner 4. – 13. april
Kl. 10.00 – 16.00: I vikingetiden var våben så vigtige, at særlige våben fik navne. I den nordiske mytologi optræder kender vi derfor sværdene Skræp og Gram og spyddet Gungner.Rundt omkring på museet, ude i landskabet og dybt inde i gravhøjen kan I finde poster og gætte med om vikingernes våben.