18. november 2019

Arkæologisk adventskalender

Årets arkæologiske adventskalender præsenterer nye fantastiske detektorfund fundet i det forgangne år af dygtige detektorfolk.

Årets arkæologiske adventskalender handler om et særligt udvalg af østfynske detektorfund. Hver søndag i december måned bliver en gruppe nye, fantastiske detektorfund afsløret her på hjemmesiden og på Vikingemuseets facebookside og kan ses i udstillingen på Vikingemuseet Ladby frem til 31. januar 2020.
Metaldetektorfolk bipper den fynske fortid frem
Hvert år dukker smukke og tankevækkende fund op af mulden rundt omkring på Østfyn. Takket være engagerede metaldetektorfolk, der bid for bid bipper den fynske fortid frem. Indenfor de senere år er den tidligere opfattelse af en sparsomt beboet egn fra Fynshoved til Nyborg forstummet i kølvandet af tusindvis af tabte, gemte eller glemte metalsager fra Østfyns fortid. Her har været megen færdsel af folk – både af den fornemme slags, der kunne have guldbelagte smykker, til de mindre rige hvis metalsager kunne være af jern eller bly.
Vikinger i krig
Oplev også sjældne våben, kranier med krigsskader og fortællinger om kamp og krig i vikingetiden i særudstillingen Vikinger i Krig.