21. oktober 2014

Atomfisk på Ladbytapetet

De aktive brodøser på Vikingemuseet Ladby er i gang med at sy på et appendiks til Ladbytapetet, det såkaldte Atomtapet.

Atomtapetet er et skrækscenarie for, hvordan det kan gå det stakkels Ladbyskib, hvis det bliver nabo til et slutdepot for radioaktivt affald. Tapetet er tegnet af Gudrun Heltoft – og i går meldte endnu en kunstner sig på banen, nemlig Troels Trier.
Troels Trier og Rebecca Brüel har tidligere kæmpet bravt for “Nej til atomkraft”, og i går overrakte Troels Trier sin Atomfisk til Gudrun Heltoft, så den kan blive tegnet og efterfølgende syet på Atomtapetet.
Tegningen af Atomtapetet – og snart også det syede tapet – kan ses på Vikingemuseet Ladby. Brodøserne syr på tapetet hver onsdag.
Se mere i Fyens Stiftstidende og på Mitfyn.dk
Fotos: Elsebeth Lund Nielsen og Gudrun Heltoft.