10. december 2014

Bevilling fra Albani Fonden til vikingedragtgruppe

På Vikingemuseet Ladby har 16 brodøser de seneste tre år været i gang med at sy et Ladbytapet til stor glæde for museets mange gæster. Takket være en rundhåndet bevilling fra Albani Fonden på 64.500 kr. bliver det nu muligt at udvide ”systuen” på Vikingemuseet med endnu en frivillig gruppe: nemlig en vikingedragtgruppe, som skal sy dragter til museet.

Fondsbevillingen skal bruges til indkøb af materialer til syning af vikingedragter, som fremover skal bruges i museets formidling.
”Der skal sys dragter til både voksne og børn – for vi finder det af stor værdi, at både børn og voksne kan blive iklædt vikingetøj og så at sige føle og fornemme vikingetiden på egen krop”, forklarer Mette Ladegaard Thøgersen, der er afdelingsleder på Vikingemuseet Ladby.
Dragterne vil også blive brugt til formidlingsaktiviteter på ”udebane”, f.eks. på børneafdelingen på OUH, til Kirsebærfestivalen i Kerteminde, markeder mv.
De første frivillige til vikingedragtgruppen har allerede meldt sig, men museet håber, at mange flere har lyst til at være med. Det er museumsinspektør Bodil Holm Sørensen, der koordinerer arbejdet med at sy dragterne, og der indkaldes til det første informationsmøde angående dragtgruppen i januar. Således kan arbejdet med at sy dragter startes op i de kolde og mørke vintermåneder.
Billedtekst: Museumsinspektør Bodil Holm Sørensen er til vikingefestival i sin vikingedragt. Foto: Østfyns Museer.