4. december 2020

Den skal vi da ha’ med hjem! – ny særudstilling på Vikingemuseet Ladby

Gennem årene er vi på Vikingemuseet Ladby kommet i besiddelse af en bred vifte af genstande, der er udformet med stærk inspiration fra Vikingetidens symboler. Museets personale slæber begejstret med hjem fra ferier, ligesom vi får meget foræret. Til daglig står de og samler støv på kontorerne, men nu synes vi, at det er på tide, at museets gæster får lejlighed til at opleve dem.

Selvom der hverken er tale om stor kunst eller specielt historisk korrekte fortolkninger, så vidner disse genstande om hvorledes begrebet ”viking” er blevet fortolket gennem tiden og blevet en del af vores hverdag i en kulturel og kommerciel forstand. Og som sådan har disse genstande også deres berettigelse på et museum for vikingetiden.

De flotte, finurlige og fantasifulde genstande kan opleves i museets kælderetage fra fredag d. 4/12.