fbpx
16. marts 2020

Hjælp til skoletid i hjemmet

Er hele familien hjemme på grund af lukkede skoler? Og skal I både “gå i skole”, røre jer og hygge jer? Så har Vikingemuseet en løsning, der inkluderer både motion, vikingehistorie og sjov i ét! 

Mens vi følger corona-virussen spredning over landet, er der travlt i de små familier landet over. De hjemsendte skolebørn skal både læse lektier, undgå at gro fast i sofaen og udnytte muligheden for kvalitetstid med familien. Vi bringer her en lille hjælp!
Drøm jer tilbage til både sommertid og vikingetid med disse fire simple lege præsenteret i fire små film.
Leg 1: Fedtpind
Fedtpind er en leg for to personer. En styrkeprøve, hvor man skal prøve at vriste en pind ud af modspillerens hånd. Udfordringen er, at pinden er smurt ind i fedt! Man skal bare bruge en pind uden splinter og noget fedt, sæbe eller creme at smøre den ind i. Og så en god kammerat!

Leg 2: At føde en bjørn
“At føde en bjørn” er en leg for tre personer. Man lægge sig på kryds oven på hinanden, og den nederst og øverste holder fast om hinandens føder og prøver at forhindre, at den midterste kan klemme sige ud! Kan til tider være en yderst svær udfordring for den midterste!

Leg 3: Stik Odins øje ud
“Stik Odins øje ud” er en styrkeprøve mellem to deltagere, som stiller sig med ryggen mod hinanden. Foran hver deltager står en høj klods, som de skal forsøge at vælte. Til dette skal de bruge en stav, som begge deltagere har mellem benene. Det gælder nu for hver deltager om først at vælte klodsen foran sig, hvilket er svært fordi modstanderen jo hiver den anden vej i staven. Hvis man vil, kan man male “Odins øje” på hver af de to høje klodser.

Leg 4: Gå til Island efter sild
Legen er en styrkeprøve for balance og mavemuskler. På skift skal man flytte en lille stub længere væk, end forgængerens, mens man blive stående med føderne og kun må flytte armene, mens man støtter på to andre stubbe. Det kræver gode mavemuskler og god balance at komme langt væk med sin stub. Når man falder, er man ud. Vinderen er den, der når længst med sin stub.