14. januar 2015

Invitation til opstartsmøde for nyt vikingedragtlaug

Vikingemuseet Ladby modtog lige før jul en fornem bevilling fra Albani Fonden til indkøb af materialer til syning af vikingedragter til museet. Nu afholder vi et informationsmøde tirsdag den 27. januar kl. 19 på Vikingemuseet Ladby for alle med interesse i lauget. De første frivillige til vikingedragtgruppen har allerede meldt sig, men der er stadig plads til mange flere.

Målet med dragtlauget er at sy vikingedragter til voksne og især til børn, så både store og små kan fornemme vikingetiden på egen krop i forbindelse med forskellige formidlingsarrangementer. Dragterne vil også blive brugt til på ”udebane”, f.eks. på børneafdelingen på OUH, til Kirsebærfestivalen i Kerteminde, markeder mv. Endelig åbnes der op for, at man kan sy sin egen vikingedragt.
Program for informationsmøde
1. Velkomst og præsentation af projektet (ved Mette Ladegaard Thøgersen) 2. Oplæg om ”første generation” af dragter m.v. (ved Bodil Holm Sørensen) 3. Erfaringer fra dragtarbejdet i Nyborg (ved Anne-Berit Høj Nielsen og medlemmer af dragtlauget i Nyborg)4. Organisering af det praktiske arbejde: Sydage, informationsmøder, mv.5. Evt.
Vi byder på en kop kaffe undervejs og håber, at se rigtig mange til en uformel aften i dragternes tegn.
Tilmelding ikke nødvendig.Hvornår: 27. januar kl. 19.00Hvor: Vikingemuseet Ladby, Vikingevej 123, Kerteminde.Indbydelse i PDF
Foto: Fra Nyborg Dragtlaugs modeshow. Nyborg Dragtlaug har lovet at være med til opstartsmødet og være samarbejdspartner fremover. (Østfyns Museer)