30. maj 2014

Ladbykongen får nu sin egen øl

I dag – fredag d. 30. maj – lanceres en helt ny øl i Kerteminde.
Øllen har fået navnet Ladbykongens øl, og den er skabt i et
samarbejde mellem Munkebo Mikrobryg og Vikingemuseet Ladby. Titlen
henviser selvfølgelig til den unikke gravhøj i Ladby uden for
Kerteminde.

Brygger Claus Christensen, som står bag Munkebo Mikrobryg,
kommer fra en familie med dybe traditioner for ølbryning. Bryggeren
har en kandidatgrad i biologi fra Københavns Universitet og en Ph.D
i Sundhedsvidenskab, og har arbejdet som brygmester i Danmark og i
det traditionsrige Bayern. Han har vundet flere
Danmarksmesterskaber, det Skandinaviske Mesterskab i ølbrygning
samt et fynsk mesterskab. 

“Hos Munkebo Mikrobryg elsker vi at sætte nye opskrifter og
råvarer sammen til spændende øl med lækre nuancer. Da vi fik
opgaven med at brygge en øl til det nye vikingeskib, sammensatte vi
sammen med museet en opskrift på en mørk porter, som ville passe
sammen med noterne fra vikingeskibs egetræspåner. Det er blevet til
en øl, der helt sikkert skal med på de sejlture, som Ladbyskibet
skal på, når det er søsat, og som skal nydes i saltsprøjt og
solskin.” Udtaler Claus Christensen. 

Den nye ‘kongelige bryg’ er en Kraftig cremet porter brygget med
masser af mørke malte, som giver porteren sin mørkebrune farve og
dybe intense smag. De mørkristede malte giver en skøn eftersmag af
chokolade og kaffe. Ladbykongens øl indeholder havre, som også blev
fundet i Ladbyskibet, og er lagret med ristede egetræsspåner fra
skibsbyggeriet. Det giver en skøn eftersmag af vanilje og ristet
vikingeskib. Ved at bruge kendte elementer fra vikingetiden som
havre kombineret med spåner fra bygningen af det nye vikingeskib,
samles historie, fortid og nutid i en meget spændende og autentisk
pakke, der formidler en fantastisk historie på en helt speciel
måde.

“Det er helt fantastisk, at Ladbykongen nu får sin egen øl. De
gyldne dråber kan være med til at fortælle den unikke historie om
vikingekongen i Ladby på en ny og anderledes måde. Ladbykongens øl
vil også være et oplagt minde om en god museumsoplevelse, hvor
smagen af de ristede spåner fra byggeriet af Ladbyskibet i fuld
størrelse kan tages med hjem. Og så gør det jo bestemt ikke noget,
at museumsformidling også smager godt.” siger Afdelingsleder Mette
Ladegaard Thøgersen, Vikingemuseet Ladby

Både Claus Christensen, VisitKerteminde og Mette Ladegaard
Thøgersen glæder sig til at servere Ladbykongens øl til Kerteminde
øldage fredag den 30. maj.

Ladbykongens øl kan fremover købes i museets butik.