31. marts 2017

Ladbytapetets fortællinger

Slutspurten på Ladbytapetet, som til efteråret skal udstilles på Johannes Larsen Museet, er i fuld gang. Her på facebook fortæller vi i de kommende måneder hele tapetets historie – billede for billede. Følg med! Vi bringer et nyt billede hver uge!

Fortællingerne er skrevet af Inge Svensmark, der også er idémager bag Ladbytapetet, og som har været ankerperson for projektet i hele dets forløb. Motiverne på Ladbytapetet er skabt af billedkunstner Gudrun Heltoft og broderet af frivillige brodøser, der mødes hver uge på Vikingemuseet Ladby.
Ladbytapetet er delt op i syv “kapitler”, som hver fortælles over tre uger.
Her bringer vi første afsnit i første “kapitel” i Ladbytapetets fortællinger.
SKÆBNENS VEJE: Nornerne ved Urðrs brøndPå nornens bud drager skibet ud. Men hvem er de norner? Det er skæbnegudinderne, Urðr, Verdande og Skuld, der spinder menneskets livstråd. De bor ved Ask Yggdrasils ene rod ved Urðrs brønd. Yggdrasil er verdenstræet, som befolkes af dyr, væsener, mennesker, guder, jætter og vætter. Det særlige er, at menneskers og guders veje mødes som her i det første afsnit af Ladbytapetet. Hvilket skib drager mon ud på nornens bud? Skæbnefortællingen om Ladbykongen kan tage sin begyndelse.

Følg Vikingemuseet Ladbys Facebook-side her.
Hver onsdag eftermiddag og hver sidste søndag i måneden kan man møde brodøserne, når de arbejder på tapetet på museet.
Læs mere om Ladbytapetet her: https://www.vikingemuseetladby.dk/udforsk/ladbytapetet/