5. januar 2015

Nyt rekordår for Vikingemuseet Ladby

2014 er slut, og det er tid til at gøre status over et helt fantastisk museumsår på Vikingemuseet Ladby.

I 2014 besøgte godt og vel 29.600 gæster museet mod 22.750 sidste år svarende til en fremgang på ca. 30 procent. Fremgangen ses i alle besøgskategorier: Flere udlændinge, flere grupper, flere børn og flere betalende gæster, hvilket er med til at cementere, at Vikingemuseet er et museum for alle.
Der er formodentlig en lang række faktorer, som tilsammen kan forklare de positive tal:- Flere aktiviteter – især takket være museets ca. 80 frivillige, der bygger skib, syr tapet, viser rundt og går med metaldetektor.- Større lokal forankring – ligeledes især takket være de mange frivillige.- Bedre markedsføring.- Flere presseomtaler.- Det brune skilt ved motorvejen.- En stadig stigende interesse for vikingetiden.
Alle måneder i 2014 viste en fremgang i forhold til 2013, så fremgangen er fordelt over hele året. Det er fjerde år i træk, at museet sætter besøgsrekord i nyere tid. Derfor er der ekstra grund til at glæde sig over, at byrådet i Kerteminde lige før jul vedtog en lokalplan, der skal sikre en større udvidelse af museet, hvilket betyder endnu bedre formidlingsmæssige rammer for museets gæster fremover.