29. oktober 2014

Øl og uld på Vikingemuseet Ladby

I weekenden den 15. og 16. november sætter Vikingemuseet Ladby fokus på to meget forskellige temaer, øl og uld, der begge på hver sin måde har referencer til vikingetiden.

Smag på det lokale bryg – og hør historierne bagDen 15. november kl. 14-16 afholder Vikingemuseet Ladby et arrangement i samarbejde med Munkebo Mikrobryg om spændende øl fra lokalområdet, hvoraf mange er inspireret af vikingetiden. Der underholdes med historier fra ind og udland om øl og om livet som brygmester. Der bliver rig mulighed for at smage på de gyldne dråber – herunder også Ladbykongens øl, der er lagret på ristede egespåner fra byggeriet af det nye Ladbyskib. Tættere kommer man ikke på at få et vikingeskib på flaske.
Læs mere om tilmelding og pris her.
Spælsau-uld og dogmestrikI anledning af vores særudstilling ”Nål og tråd – at sy et Ladbytapet” har vi hele året fokuseret på materialerne hør og uld. Nu er tiden kommet til at se på ulden. Søndag d. 16. november mellem kl. 10 og 16 kan du møde Anne Birthe og Allan Rasmussen  på Vikingemuseet Ladby. Ægteparret opdrætter fåreracen Spælsau – en af de fåretyper, der kommer nærmest på vikingetidens får.
Spælsau-ulden har nogle helt særlige anvendelsesmuligheder, idet fåreracen både har bunduld og dækhår. Nogle af disse vil det være muligt at se og høre om: Anne Birthe strikker dogmestrik – en helt særlig strikkeform – og viser sine medbragte uldprodukter, mens Allan snitter sine håndgjorte strikkepinde. Og begge fortæller de rigtig gerne om både får og uld. Arrangementet er gratis, når entréen er betalt.