2. januar 2017

Østfyn stærkt repræsenteret på Danefæ-udstilling

Hele 40 detekorfund fra Østfyn er med på Nationalmuseets udstilling med Danefæ fra 2016, der var et særdeles frugtbart år, hvad andgår detektorarkæologi.

Den 28. januar åbner Nationalmuseet sin udstilling af årets Danefæ 2016. På åbningsdagen er detektorfolk og findere inviteret, og der er rift om at komme med, da deltagerantallet er begrænset. I løbet af dagen præsenteres detektorfolk for årets flotte fund, nyheder og vigtig information om håndtering af danefæ og metalfund.
I år er ikke mindre end 40 detektorfund fra Østfyns Museers ansvarsområde med på udstillingen, og 17 findere er repræsenteret. Blandt de udvalgte fund fra Østfyn er naturligvis flere af de pragtfund, der blev gjort i 2016. Det gælder blandt andet Kristus fra Aunslev og den unikke rytterfibel fra Hersnap.
De mange udstillede fund er selvfølgelig også udtryk for stor aktivitet blandt detektorbrugerne (samt omhyggelig, grundig og professionel afsøgning og håndtering af fundene) og mange fundrige pladser på Østfyn.
Læs mere om Danefædag og -udstilling her.