3. oktober 2014

Original Ladbyplakat tilbage på museet

En originaludgave af Ladbyplakaten fra 1937 er nu langt om længe på vej “hjem” til Vikingemuseet Ladby.

Plakaten er tegnet af Arne Ungermann på foranledning af apoteker og amatørarkæolog Poul Helweg-Mikkelsen, der også havde et særdeles godt blik for markedsføring af Ladbyskibet.
Plakaterne blev hængt op på alle landets togstationer, og som det ses på plakaten, kunne man købe en dobbeltbillet til tog og museum. En sådan “pakkeløsning” var langt forud for sin tid.
Desuden var åbningstiderne dengang lange – fra kl.10 til 20 hver eneste dag! Og gæsterne strømmede til for at se Danmarks første vikingeskib. De første år besøgte over 40.000 gæster årligt “Verdens mærkværdigste Søfartsmuseum”, som det i samtiden blev kaldt.
Plakaten med Ladbyskibet kan købes i kopi i museumsbutikken på Vikingemuseet Ladby (uden påskrift af åbningstid og billettilbud) til bare 25 kr.