18. februar 2015

Revningefiguren pryder særtryk af Skalk

Revningefiguren har både trukket overskrifter og megen omtale, siden den lille figur blev fundet af Paul Uniacke sidste år i april. Figuren er således lige nu udstillet på Nationalmuseets Danefæ-udstilling, og senere på foråret drager den til Kina som en del af en stor vikingeudstilling.

Siden fundet har der været diskussioner om, hvor vidt figuren egentlig er en mand eller en kvinde, og den diskussion redegør arkæolog Claus Feveile for i årets første udgave af Skalk. I artiklen forklarer han, at der er detaljer, der peger i begge retninger, hvilket gør figuren til lidt af et mysterium. Under alle omstændigheder er der nok tale om en gud eller en gudinde.
I forbindelse med artiklen kontaktede Skalk Vikingemuseet med henblik på et særtryk af februarnummeret. Det betyder, at der er trykt 250 unikke eksemplarer af det nye Skalk, hvor revningefiguren pryder omslaget. Særtrykket kan købes på Vikingemuseet Ladby til 15 kr. så længe lager haves.
Danefæ-udstilling
Skalk er et populærvidenskabeligt tidsskrift med nyt om dansk arkæologi og historie. Skalk udkommer med 6 numre om året.