12. september 2019

Sværdslag og øksehug på Vikingemuseet

Nyt vikingeevent på Fyn: Vikingemuseet Ladby har inviteret danske vikingekrigere på træningslejr. Til glæde for såvel krigere som publikum.’

I weekenden den 28.-29. september afholdes for første gang Ladbykongens Krigerweekend på Vikingemuseet Ladby. Her kan alle interesserede opleve, når vikingekrigere fra hele landet mødes for at træne vikingernes kampkunst.
Krigslege og vikingehåndværk
Ladbykongens Krigerweekend afholdes i samarbejde med den lokale vikingegruppe Palnatokes Frie Mænd, og det er håbet, at begivenheden bliver tilbagevendende år efter år. Krigslege og træning kulminerer begge dag i et stort salg kl. 12, hvor der kæmpes til én sejrherre står tilbage på kamppladsen.
Ud over krigerne har også vikingemuseets frivillige gjort klar til at give besøgende en autentisk vikingeoplevelse. Der bliver smedet, lavet læderhåndværk, vævet og plantefarvet, og Ladbytapetet og Ladbydragen vises frem.
Kulminationen på et år i krigens tegn
”Ladbykongens krigerweekend er kulminationen på et helt år i krigens tegn. Og så er det en anledning til at vise vores gæster, hvad vores egne frivillige vikinger kan, når de samlet sætter alle sejl. Jeg glæder mig meget til at se vores nye store museumsområde komme til live over det hele med krigslege, flot håndværk og gode fortællinger”, siger leder af Vikingemuseet Ladby, Claus Frederik Sørensen.
Tidligere på året introducerede Vikingemuseet Ladby formidlingsaktiviteten ”Skræp, Gram og Gungner” om våben fra vikingernes myter, og i juni åbnede museet udstillingen ”Vikinger i Krig” om vikingernes våben og skaderne efter disse, hvilket har sat tydelige spor på kranier og knogler. Nu slutter museet årets tema af med en weekend fuld af sværdslag og øksehug.
Udover krigertræning, storslag og vikingehåndværk byder weekenden også på rundvisninger i udstilling og gravhøj, værkstedsaktiviteter, buebane og snobrød.
Find det fulde program her.