fbpx
ostfynsmuseer-skibsgraven
UDFORSK

Ladbydragen

Oplev Vikingemuseets hidtil mest ambitiøse byggeprojekt, rekonstruktionen af Ladbyskibet. Byggeriet tog 5 år, skibet blev søsat i 2016, og navngivet Ladbydragen.

Der bygges på Vikingemuseet

På Vikingemuseet Ladby elsker vi at bygge, og der er næsten altid et byggeprojekt i gang. Foruden Dødeskibet - 1:1 modellen af vikingeskibet med gravgods og konge, som ses i museets kælder - indledtes sommeren 2011 endnu et ambitiøst skibsbyggeri, nemlig byggeriet af nok en kopi af det gravsatte vikingeskib i fuld skala. Ca. 22 m. langt og 3 m. bredt med plads til 32 roere. Forskellen på de to skibsbyggerier var, at dette skib skulle søsættes og sejle i Kerteminde Fjord. 5 år senere, helt præcist d. 14. maj 2016, blev Ladbydragen, som det kom til at hedde, under stor festivitas navngivet og søsat.

Skibsbyggeriet blev muligt via en større bevilling fra Augustinusfonden og Kerteminde kommune.

Nu ligger Ladbydragen i vandet, nedenfor gravhøjen og vugger hele sommerhalvåret. Gæster på museet er velkomne på bådebroen for et nærmere kig på skibet, der er dog ikke adgang om bord. Når vinteren nærmer sig, bliver skibet trukket på land, og står i et telt, hvor frivillige kræfter sørger for, at det bliver vedligeholdt, og det kan samtidig opleves af museets besøgende.

Derudover uddannes  der løbende vikingeskibssejlere, hvor der trænes og øves på nor og fjord.

s_s_tning_14052016

Længde

21,5 m

Bredde

3,0 m

Højde (midtskibs)

1,0 m

Dybde

0,5 m

Vægt

3126 kg

Sejl

65 m2