Din kurv

Ingen varer i kurven.

Vælg en side

Vikingemuseet Ladbys historie

I 1934-35 blev Danmarks første vikingeskib udgravet ved Ladby ved Kerteminde fjord. Udgravningen af Ladbyskibet var en verdenssensation og i tusindvis af besøgende strømmede til fra ind- og udland. Med støtte fra udgraver Poul Helweg Mikkelsen blev et betonhvælv rejst over den udgravede skibsgrav, som blev bevaret på findestedet, nøjagtigt som arkæologerne efterlod det. I 1937 blev ”Danmarks mest mærkværdige søfartsmuseum” åbent for publikum.

Da skibsgraven med Ladbyskibet er en unik del af dansk kulturarv, er det fortsat Nationalmuseet der ejer gravhøj, skib og genstande fra graven. Men i 1994 blev drift og formidling af museet overladt til Østfyns Museer, som igangsatte en trinvis udvikling af museet. I 1998 blev Ladbyskibet genstand for et ph.d.-projekt, som kastede nyt lys over det unikke fund. I 2007 blev museet udvidet med udstilling af de originale genstande fra udgravning, og siden er arkæologiske fund fra området løbende blevet udstillinger på museet.

I 2011 – 2017 blev to store projekter gennemført på Vikingemuseet i samarbejde med museets mange frivillige; ”Ladbydragen” – en rekonstruktion af Ladbyskibet i fuld størrelse og ”Ladbytapetet” – et billedtæppe med en kunstnerisk fortælling om Ladbykongens liv og død.

I 2018 indgik Vikingemuseet i en ny udviklingsfase. Kerteminde Kommune købte 5 hektar jord omkring museet og jorden blev overladt til museet med det formål at udvikle museet med vikingegård, landskabsformidling og nye museumsbygninger til arkæologisk udstilling, formidling og forskning. I 2020 gik de første projekter med byggeri af vikingehuse, nye billedtæpper og landskabsformidling i gang.

 

    Tilmeld

    Tilmeld vores nyhedsbrev og modtag seneste nyt fra Vikingemuseet Ladby

    Du er tilmeldt!