Din kurv

Ingen varer i kurven.

Vælg en side

Projekter

På Vikingemuseet Ladby arbejdes der på mange projekter.
Hver uge kan man møde museets frivillige, når der bygges, sys og sejles.

Ladbykongens Landskab

Med støtte fra Nordea-fonden genskabes vikingetidens fynske natur i et 3-årigt landskabsprojekt, som skal omdanne tidligere landbrugsjord til et levende formidlingslandskab.

Frejs nyttehave

Frejs Nyttehave

På museet anlægger vi en nyttehave opkaldt efter den nordiske gud for frugtbarhed, Frej. I havens bede vil vikingetidens planter blive dyrket, og museets gæster vil året rundt kunne følge med, når der sås og høstes.

 

Ladbykongens gård

Ladbykongens gård

Følg med i byggeriet af Ladbykongens gård. Den rekonstruerede vikingetidsgård kommer til at rumme både langhus, smedje og værkstedshuse, som vil danne rammen om vikingetidens håndværk.

Billedtæpper

Billedtæpper

Det nye langhus i Ladbykongens gård skal udsmykkes med broderede billedtæpper. Motiverne til de nye tæpper hentes fra lokale arkæologiske fund fra vikingetidens Østfyn.

Vikingedragter

Vikingedragter

På museet syr vi vikingedragter til store og små. Der farves stof og broderes på uld og hør. I museets dragtrum kan man også selv prøve vikingetøj.

Vedligeholdelse af Ladbydragen

Vedligeholdelse af Ladbydragen

Hver vinter bliver vikingeskibet Ladbydragen trukket på land og løbende vedligeholdt. Skibet bliver repareret, tjæret og malet, så det bliver sejlklart til sommeren.

Sejlads med Ladbydragen

Sejlads med Ladbydragen

I sommerhalvåret kan vikingeskibet Ladbydragen opleves sejlende på fjorden. Et par gange om ugen stævner museets sejlgruppe ud med Ladbydragen for at afprøve vikingetidens sejlteknikker.

Tilmeld

Tilmeld vores nyhedsbrev og modtag seneste nyt fra Vikingemuseet Ladby

Du er tilmeldt!