Din kurv

Ingen varer i kurven.

Vælg en side

Udforsk den østfynske oldtid til årets fortidsmindedage

mar 26, 2024

Østfyns Museer og Vikingemuseet Ladby inviterer besøgende til en rejse i spændende arkæologisk viden på fortidsmindedagene 20. og 21. april 2024. Oplev to dage med fascinerende historier om den østfynske oldtid hjemme på museet og ude i felten.

Lørdag d. 20. april: Oldtidens Munkebo – Gravmonumenter fra stenalderen og fiskerbønder fra bronzealderen

Ved Fiskeløkken syd for Odense Havn ligger mange gravmonumenter fra stenalderen. De fortæller hver især deres helt egen historie om en imponerende byggeskik og de tilhørende ritualer for 5500 år siden. Området, der i forhistorisk tid lå meget mere kystnært, har også dannet rammen om en stor aktivitet fra bronzealderen for 2800 år siden. Her slog fiskerbønder sig ned, hvor de indsamlede muslinger og havsnegle i store mængder. Området har altså haft stor betydning i både stenalder og bronzealder – men hvorfor?

På fortidsmindedagen lørdag d. 20. april vil arkæologerne Christoffer Pelle Hagelquist & Jørgen Holm Fenger være jeres guide til fortidens mysterier i Munkebo. Kom og hør med – og kom tæt på fortiden.

Det praktiske:
Tid: 20. april kl. 11.00 – 12.30
Pris: Rundvisningen er gratis.
Mødested og parkering: Fiskeløkken 10, 5330 Munkebo.

(AFLYST) Søndag d. 21. april: Vikingekongen fra Ladby – Danmarks ældste kongegrav i nyt lys

De sidste 10 år er Danmarkshistorien blevet skrevet om på Østfyn. Her ligger nemlig Danmarks eneste skibsgrav fra Vikingetiden, men arkæologiske undersøgelser og ny forskning har vist, at der ikke bare er tale om en rig høvdingegrav, men intet mindre end Danmarks ældste kongegrav.

Kom med på en særlig rundvisning, hvor vi kaster nyt lys på Ladbykongens skibsgrav ved Kerteminde og den kongemagt, som fra omkring år 700 e.Kr. har spillet en afgørende rolle på Østfyn. Vi kender ikke kongeslægtens navn, men arkæologien i området tegner et tydeligt billede af en succesfuld kongeslægt, som kulminerer i en af Danmarks absolut rigeste gravlæggelser i begyndelsen af 900-tallet.

Søndag d. 21. april vil arkæolog og museumsinspektør på Vikingemuseet Ladby Ane Jepsen Nyborg vise rundt og fortælle hvordan skibsgrav, gravplads, stednavne, bebyggelser, metaldetektorfund, geografi og vandveje viser resterne af Ladbykongens magt. Turen tager os både ind og ud af museets udstillinger og landskab og praktisk påklædning og fodtøj anbefales.

Det praktiske:
Tid: Søndag den 21. april kl. 15.00 – 16.30
Sted: Vikingemuseet Ladby
Pris: Rundvisningen er gratis, når entréen til museet er betalt.

Flere nyheder fra Vikingemuseet Ladby:



Ladbydragen på sommertogt

Ladbydragen på sommertogt

Det smukke vikingeskib Ladbydragen stævner ud fra Fyn og sætter kurs mod Jylland d. 21. juli. Skibet er ikke lastet med blodtørstige vikinger, men derimod med 21 dygtige og ihærdige besætningsmedlemmer, der skal navigere skibet i de indre danske farvande. Årets togt...

Lav keramik som i vikingetiden

Lav keramik som i vikingetiden

I løbet af sommeren er der masser af vikingeaktiviteter på Vikingemuseet Ladby. En af dem er lerværkstedet, og her er der tid og plads til fordybelse for både børn og voksne.

Imponerende fuglekunst på Vikingemuseet

Imponerende fuglekunst på Vikingemuseet

I løbet af sommeren kan du på Vikingemuseet Ladby opleve kunstværket ”Failure – Når vi fejler som et kollektiv” af den 17-årige kunstner Hana Saleh Zaabalawi. Værket er et afgangsprojekt fra Odense Designakademi juli-august 2024. Det er en installation bestående af...

Tilmeld

Tilmeld vores nyhedsbrev og modtag seneste nyt fra Vikingemuseet Ladby

Du er tilmeldt!