Din kurv

Ingen varer i kurven.

Vælg en side

Ny donation til aktivitetsprojekt

Vikingemuseet har modtaget en på donation på 50.000 kr. fra Albani Fonden.

På Vikingemuseet Ladby er humøret højt i disse dage. Den 6. februar modtog museet nemlig en donation på 50.000 kr. fra Albani Fonden, som skal hjælpe med at realisere en del af det kommende projekt ”Viking for en dag”.

”Vi er utrolig glade for den generøse donation. Det er fantastisk, at vi nu får mulighed for at realisere et projekt, som vil fokusere på samarbejde mellem generationer og give mulighed for en ny formidlingsoplevelse på museet hele året rundt  – også uden for højsæsonen, hvor vores museumsformidlere ikke er til stede,” siger Vikingemuseets Afdelingsleder Claus Frederik Sørensen.

Projekt ”Viking for en dag”

Med Abani Fondens donation er halvdelen af finansieringen i hus til at føre Vikingemuseets nye spændende projekt ud i livet. ”Viking for en dag” vil gøre det muligt for familier, som besøger museet, at få en unik aktivitetsoplevelse og opleve museumslandskabet på en helt ny måde.

Året rundt – uanset ugedag eller tidspunkt for besøget – vil familier kunne få udleveret temarygsække og med dem gå på opdagelse og fordybe sig i en række aktiviteter på museets område. Eksempelvis vil man på poster i landskabet kunne prøve at kværne korn (som efterfølgende kan tages med hjem til pandekager), kaste med spyd, lave lerkrus, lave ild og meget mere.

Hertil bliver der også mulighed for at downloade videoer om vikingetidsaktiviteterne, og man vil få en lille pixibog med hjem med spændende historier til videre fordybelse og sjov.

Projektet ”Viking for en dag” forventes at blive sat i gang i efteråret 2023.

Tilmeld

Tilmeld vores nyhedsbrev og modtag seneste nyt fra Vikingemuseet Ladby

Du er tilmeldt!