Din kurv

Ingen varer i kurven.

Vælg en side

Ny museumsbutik åbnet

maj 10, 2023

Vikingemuseet Ladby er nu klar til højsæsonen med en ny og større museumsbutik.

Museets medarbejdere, frivillige og samarbejdspartnere var mandag den 8. maj inviteret til åbning af den nye museumsbutik, som nu er klar til at tage imod sommersæsonens gæster efter en gennemgribende ombygning.

Det blev en festlig indvielse med glade besøgende, som blev budt på mjød og andre forfriskninger, mens de tog den nye butik i øjesyn og gik på opdagelse blandt de mange nyindkøbte varer og vikingesouvenirs.

Skibsformet disk og nyt caféhjørne

De seneste års besøgsfremgang på Vikingemuseet havde slidt på den gamle butik, som åbnede i 2007, og der var ligeledes behov for ekstra plads og bedre toiletforhold for de besøgende.

Arbejdet med ombygningen påbegyndtes lige efter nytår, hvor flere vægge blev revet ned og et tidligere lagerrum inddraget, så det nu udgør en del af det nye butikslokale. Butikken disk er blevet flyttet og ombygget, og den nye skibsformede disk er blevet malet i blå og gule farver ligesom vikingeskibet Ladbydragen.

I hjørnet af den nye museumsbutik er der kommet et lille café-område, hvor de besøgende kan sætte sig og nyde en kop kaffe eller en is.

”Det er dejligt at kunne tage imod museets gæster i disse nye og større rammer. Pladsen er næsten blevet fordoblet i forhold til det gamle butikslokale, og det giver meget mere lys og luft. Vi har fået flere varer på hylderne og kan nu tilbyde de besøgende et endnu bredere udvalg af vikingetidsinspirerede souvenirs,” siger Museumsvært Line Karstensen.

Museumsbutikken på Vikingemuseet Ladby kan altid besøges i museets åbningstid.

Læs mere om butikken her.

Lav keramik som i vikingetiden

Lav keramik som i vikingetiden

I løbet af sommeren er der masser af vikingeaktiviteter på Vikingemuseet Ladby. En af dem er lerværkstedet, og her er der tid og plads til fordybelse for både børn og voksne.

Imponerende fuglekunst på Vikingemuseet

Imponerende fuglekunst på Vikingemuseet

Denne sommer man i Vikingemuseet Ladbys udstilling opleve kunstværket ”Failure – Når vi fejler som et kollektiv” af kunstner Hana Saleh Zaabalawi. Værket er et afgangsprojekt fra Odense Designakademi og er en installation bestående af 6 naturalistiske fugle udført i...

Mød Ladbykongens vikinger til Kirsebærfestivalen

Mød Ladbykongens vikinger til Kirsebærfestivalen

Midt under Kirsebærfestivalen i Kerteminde er vikingerne fra Vikingemuseet Ladby draget til byen i Ladbydragen. Her vil festivalens gæster kunne møde de festklædte vikinger i gaden, hvor de er klar til en snak og deler foldere med rabat-billetter til museet ud til de...

Tilmeld

Tilmeld vores nyhedsbrev og modtag seneste nyt fra Vikingemuseet Ladby

Du er tilmeldt!