Din kurv

Ingen varer i kurven.

Vælg en side

Rigt offerfund udgravet ved Ullerslev

aug 30, 2021

Mulden nord for Ullerslev har i 3.000 år gemt på et rigt offerfund fra bronzealderen. Flere vægtige halsringe og andre kvindesmykker blev omkring 1100 f.kr. ofret her. Nu er de kommet frem i lyset.

Fragmenter af halsringe, spænder, en bæltedåse, hængekar og andre smykker er blevet fundet i og omkring resterne af et lerkar på en mark lige nord for Ullerslev. Nyere tids pløjning på marken, har spredt smykkerne, men har også gjort, at de kunne blive fundet. Mere end tre tusind år efter, at de er blevet ofret. Efter al sandsynlighed er de blevet ofret sammen i et lerkar. Bronzealderens ofringer er ofte forbundet til vand, f.eks. moser, søer eller kilder. Umiddelbart er der ikke vand på fundstedet, men den lyse jord omkring lerkarret tyder på, at der kan have været et lille kildeudspring netop her.

Udgravninger ved Ullerslev
Udgravninger ved Ullerslev


At der lå en skat fra bronzealderen netop her og ventede, har arkæologerne vist siden januar 2021. Her fandt to detektorførere nemlig flere bronzefragmenter på marken nord for Ullerslev og henvendte sig straks til museet med dem. Da hård og langvarig frost stod for døren netop da, besluttede arkæologerne at vente med at udgrave fundet til efter høsten. Det var derfor en længe ventet udgravning, der kunne gennemføres den 26. august 2021.

Tilmeld

Tilmeld vores nyhedsbrev og modtag seneste nyt fra Vikingemuseet Ladby

Du er tilmeldt!