Din kurv

Ingen varer i kurven.

Vælg en side

Tusindvis besøger udstilling om arkæologi i Langeskov

maj 7, 2021

Ikke alle byer har et historisk museum. For eksempel ikke Langeskov. Men det er ikke fordi Langeskov ikke har interessant historie eller borgere, der interesserer sig for historien. Det står klart i denne tid, hvor Kulturarvsboxen er på besøg i byen.

Siden udstillingen med fund fra Fyns længste udgravning åbnede i Kulturarvsboxen ved Langeskovcentret den 27. marts, er der registreret mere en 2.300 besøgende. Det svarer til mere end hver anden borger i Langeskov. Udstillingen byder da også på interessant ny viden om egnens historie i form af fund og resultater fra arkæologernes undersøgelser forud for anlæggelsen af Baltic Pipe.

”Vi er utroligt glade for på denne måde at kunne dele ud af den viden og de resultater, som vi har samlet ind i forbindelse med vores udgravninger omkring Langeskov i 2020. Og det er dejligt, at vores arbejde og fund vækker interesse hos borgerne i Langeskov”, siger arkæolog Malene Refshauge Beck fra Østfyns Museer, som har været udgravningsleder for de arkæologiske udgravninger i Nyborg og Kerteminde kommuner.

Udgravningerne omkring Langeskov bød blandt andet på det ekstraordinære fund af en kvinde, der var begravet med både en hund og et hestehoved, og et område fyldt med så mange kogegruber, at det tyder på, at der i fortiden her årligt blev afholdt store fester eller markeder.

Kulturarvsboxen er en mobil udstillingsbox, som i 2020 og 2021 rejser rundt på Fyn, Langeland og Ærø med skiftende udstillinger om lokal historie. Kulturarvsboxen er ubemandet og åben alle dage fra kl. 9-21. Modsat landets øvrige museer har Kulturarvsboxen således kunnet være åben under corona-nedlukningen.

Kulturarvsboxen gør det muligt at fortælle historien der, hvor den er foregået, og dermed skabe udstillinger og historieformidling på steder, hvor der ellers ikke er museer eller mulighed for at lave udstillinger. Kulturarvsboxens udstillinger og program arrangeres af Kulturarv Fyn i samarbejde med lokale museer og arkiv. Boxen og udstillingerne er støttet økonomisk af Albani Fonden.

Udstillingen i Kulturarvsboxen i Langeskov kan ses til og med 24. maj.

Lav keramik som i vikingetiden

Lav keramik som i vikingetiden

I løbet af sommeren er der masser af vikingeaktiviteter på Vikingemuseet Ladby. En af dem er lerværkstedet, og her er der tid og plads til fordybelse for både børn og voksne.

Imponerende fuglekunst på Vikingemuseet

Imponerende fuglekunst på Vikingemuseet

Denne sommer man i Vikingemuseet Ladbys udstilling opleve kunstværket ”Failure – Når vi fejler som et kollektiv” af kunstner Hana Saleh Zaabalawi. Værket er et afgangsprojekt fra Odense Designakademi og er en installation bestående af 6 naturalistiske fugle udført i...

Mød Ladbykongens vikinger til Kirsebærfestivalen

Mød Ladbykongens vikinger til Kirsebærfestivalen

Midt under Kirsebærfestivalen i Kerteminde er vikingerne fra Vikingemuseet Ladby draget til byen i Ladbydragen. Her vil festivalens gæster kunne møde de festklædte vikinger i gaden, hvor de er klar til en snak og deler foldere med rabat-billetter til museet ud til de...

Tilmeld

Tilmeld vores nyhedsbrev og modtag seneste nyt fra Vikingemuseet Ladby

Du er tilmeldt!