Din kurv

Ingen varer i kurven.

Vælg en side

Arkæologi, kongemagt og selvforsynende vikinger

Forårets aftenforedrag på Vikingemuseet Ladby udforsker vidt forskellige sider af vikingernes fascinerende verden.

Hør om nye arkæologiske udgravninger, fortidens konger og vikingernes landbrug, når Vikingemuseet afholder tre foredrag i løbet af foråret 2024.

Den 1. marts kl. 17-19 vil arkæolog Christoffer Hagelquist fortælle om den nye forundersøgelse af området rundt om Ladbykongens gravhøj, som blev foretaget i 2022. Det har længe været kendt, at markerne gemte på en større gravplads fra vikingetiden, og ved foredraget vil resultaterne fra den nyeste udgravning af stedet blive fremlagt.

Læs mere og køb billetter her.

Den 11. marts kl. 17-19 trækkes der tråde til en af de legendariske Jellingkonger, når museumsinspektør Ane Jepsen Nyborg holder foredrag om Ladbykongen og Harald Blåtands riger. Her vil hun dykke ned i, hvad arkæologien og historien kan fortælle om de samfundsmæssige forandringer og revolutionerende styreformer de to konger hver især var repræsentanter for.

Læs mere om køb billetter her.

Forårets sidste foredrag den 4. april kl. 17-19 sætter spot på fortidens have-, ager- og skovbrug. Vikingerne var nemlig først og fremmest bønder og dybt afhængige af at være stort set selvforsynende med fødevarer. Ane Jepsen Nyborg vil her fortælle om de mange nye dyrkningsformer og omlægninger inden for landbruget hos de selvforsynende vikinger.

Læs mere og køb billetter her. 

Bliv vist rundt af museumsinspektøren

To dage i april har man ligeledes muligheden for at komme på en særlig rundvisning med museets inspektører, som hver især bidrager med dybdegående faglig viden og spændende historier om vikingetiden.

  • Tirsdag d. 9. april kl. 15-17 er rundviseren arkæolog Claus Frederik Sørensen, som er afdelingsleder ved Vikingemuseet Ladby. 
  • Onsdag d. 24. april kl. 15-17 er rundviseren arkæolog og museumsinspektør Christoffer Hagelquist. 

Læs mere og køb billetter her.

Flere nyheder fra Vikingemuseet Ladby:

Tilmeld

Tilmeld vores nyhedsbrev og modtag seneste nyt fra Vikingemuseet Ladby

Du er tilmeldt!